PCI-Alpencup går ind i tredje runde
For tredje gang arrangerer PCI Augsburg GmbH PCI-Alpencup i tæt samarbejde med European Union of National Tile Trade Associations (EUF). I år finder arrangementet sted i Schweiz for første gang og vil ligesom de sidste to gange blive indrammet i et attraktivt støtteprogram. Fra den 29. til den 30. juni 2023 konkurrerer 18 unge håndværkere fra ni lande om PCI Alpencup Challenge.
Formatet, der blev introduceret i 2021 og organiseret af PCI for at støtte unge fagfolk og  i tæt samarbejde med Den Europæiske Union af Nationale Fliseforeninger (EUF), er nu veletableret og fortsætter med at vokse.  Ni lande deltager nu i den internationale konkurrence: Tyskland, Østrig, Schweiz og Sydtyrol samt Danmark, Frankrig, Norge, Sverige og Tjekkiet.  I alt atten unge håndværkere deltager i løbet, der starter den  29. juni for at vise deres færdigheder på to dages konkurrence.  I 2023 vil Schweiz være mødested for første gang.  Arrangementet finder sted på Dagmersellen erhvervsuddannelsescenter i det centrale Schweiz nær Luzern.

Som i de tidligere PCI-Alpencup-begivenheder skal hvert hold på to arbejde sammen for at udføre en opgave, der er baseret på niveauet for de professionelle verdensmesterskaber (WorldSkills)  eller europæiske mesterskaber (EuroSkills) inden for en bestemt tidsramme.  Et deltagerland fører an i fastsættelsen af opgaven og stiller juryen til rådighed.  I år er det Danmark som efterfølger Tyskland (2021) og Schweiz (2022).

Formålet med PCI-Alpencup er at yde støtte til unge håndværkere og give dem  mulighed for at deltage i internationalt samarbejde, at udveksle synspunkter og at måle deres præstationer i forhold til  hinanden  . I 2022 vandt Team Austria med Timo-Nils Theisl og Patrick Hollerer, i 2021 vandt Team Germany med Silas Dulle og Tim Necker.

Ud over selve konkurrencen kan deltagere og besøgende på stedet se frem til et attraktivt støtteprogram under hele arrangementet.  Samtidig afholdes decentrale træningsarrangementer og workshops for den næste generation af fliselæggere forskellige steder i Tyskland  i juni måned under mottoet "Tjek flisen - min fremtid i branchen".

Nedtællingen med de seneste  oplysninger og livedækning under PCI-Alpencup kan følges  på www.pci-alpencup.com samt på Instagram og Facebook.

"Vi har været forpligtet til at yde støtte til unge fagfolk i mange år, især inden for håndværksfagene. PCI-Alpencup motiverer unge i faget, vækker entusiasme og opmuntrer dem i deres valg af uddannelse," siger Stephan Tschernek, Head of Marketing PCI Group. "PCI-Alpencup er etableret og fortsætter med at vokse med ni deltagende lande. Vi ser frem til en spektakulær begivenhed. Følg nedtællingen og livedækningen under PCI-Alpencup allerede i dag kl. www.pci-alpencup.com!"