PCI-Alpencup 2023: Team Østrig vinder Challenge Cup igen
For tredje gang arrangerede PCI Augsburg GmbH PCI Alpencup i tæt samarbejde med European Union National Tile Associations (EUF) 2023. Arrangementet afholdes for første gang i Schweiz. 18 unge håndværkere og kvinder fra ni lande konkurrerede om PCI-Alpencup Challenge Cup fra den 29. til den 30. juni 2023. Team Østrig med Sara Sinhuber og Florian Gruber forsvarede deres titel og vandt førstepladsen, efterfulgt af holdene fra Tyskland (andenpladsen) og Frankrig (tredjepladsen).
Som tidligere år var det en spændende konkurrence mellem fliselæggerne og til sidst et meget tæt løb. Efter at opgaven var blevet evalueret af ekspertjuryen, var Team Austria blot "marginalt foran" men kunne igen sikre sig sejren ved PCI-Alpencup 2023. 22-årige Sara Sinhuber fra Gföhl og Florian Gruber (20) fra Irdning vandt PCI-Alpencup challenge cup for det østrigske hold. Næst kom Manuel Karg og Lukas Schmittlutz (Tyskland). Tredjepladsen gik til Karim Doledec og Goulven Lecoq fra Frankrig. Alle 18 deltagere i PCI Alpencup 2023 er inviteret til Sikas '10ths International Tiler Competition - Global Finals' i Guangzhou, Kina, i Q4/2023.

PCI introducerede PCI-Alpencup i 2021 som et nyt format, som en del af sin promovering af unge talenter og organiserede arrangementet i tæt samarbejde med European Union National Tile Associations (EUF). Formatet har siden etableret sig og er fortsat blot blevet større. Ni lande deltog i den tredje internationale konkurrence: Tyskland, Østrig, Schweiz og Sydtyrol samt Danmark, Frankrig, Norge, Sverige og Tjekkiet. I alt deltog atten unge håndværkere og viste deres evner over to dage hvor konkurrencen foregik.  Prisoverrækkelsen om aftenen den 29. juni afsluttede begivenheden. For første gang blev konkurrencen afholdt i Schweiz i Dagmersellens erhvervsuddannelsescenter i det centrale Schweiz nær Lucerne.

Som med de tidligere PCI-Alpencup-begivenheder, skulle hvert hold på to udføre en opgave baseret på niveauet for World Skills Championships (WorldSkills) eller European Championships (EuroSkills) inden for et bestemt tidsvindue. Ligesom med den første PCI-Alpencup i 2021 var opgaven stillet af juryen meget udfordrende. Deltagerne skulle lægge en væg med stropper i et sildebensmønster diagonalt, hvor nøjagtigheden af de diagonale snit var særlig vigtig. I bruseområdet skulle en bænk beklædes med mosaik. Det var nødvendigt at forberede et plant underlag, så mosaikken kunne limes perfekt på underlaget. Ydermere skulle der fremstilles væg- og gulvfliser i storformat med et præcist fugemønster og en plan overflade. Ved fliselægning af håndvasken krævedes absolut præcision ved tilskæring af sektionerne. Faldet i bruseområdet blev skabt ved at skabe et afretningslag.

Et deltagerland står for opgaven og udpeger juryformanden. Efter Tyskland (2021) og Schweiz (2022) var det i år Danmark.

Formålet med PCI-Alpencup er at støtte unge håndværkere for at fremme unge talenter, at give dem mulighed for at mødes internationalt og være i stand til at måle deres præstationer mod hinanden. I 2022 vandt Team Austria med Timo-Nils Theisl og Patrick Hollerer, i 2021 vandt Team Germany med Silas Dulle og Tim Necker.

Parallelt med konkurrencen blev der i juni afholdt decentrale træningsarrangementer og workshops forskellige steder for unge i fliselæggerfaget i hele Tyskland. Temaet var ”Tjek flisen – min fremtid i fliselæggerfaget”.

"Vi er glade for, at PCI-Alpencup med succes har etableret sig som en af ​​vores byggesten til at fremme unge talenter og tiltrækker flere deltagere hvert år. Feedbacken var endnu en gang enstemmig: PCI-Alpencup 2023 var også en fuldendt succes!” opsummerer Stephan Tschernek, Head of Marketing hos PCI Group. ”Med dette unikke format tilbyder vi unge up-and-coming håndværkere mulighed for at mødes, udveksle ideer og konkurrere i attraktive rammer. I lyset af, den stadig mere alvorlige mangel på faglært arbejdskraft er det vigtigere end nogensinde før at styrke fliselæggerfagets image."

PCI'en promoverede PCI-Alpencup 2023 på forskellige kanaler. På hjemmesiden www.pci-alpencup.com kunne alle interesserede følge konkurrencen live via flere web-cams. Alle konkurrenceresultater, videooptagelser, billeder, film, opslag og historier kan også tilgås der efterfølgende.

PCI Augsburg GmbH, en del af Sika siden maj 2023, er en af de førende producenter af byggekemiske produkter i Tyskland med omkring 1.150 ansatte og en omsætning på næsten 350 millioner euro. Virksomheden tilbyder innovative og bæredygtige produkter og løsninger til fremtidens byggetrends. Det betyder, at PCI har været markedsleder inden for den tysktalende fliselægningssektor i mere end 40 år.