Multicolor   Farverådgivning   Produkter   Service   Referencer


TURKISFARVEDE FUGER - DER PASSER TIL ELEGANT GLASMOSAIK

Projektet
Eksklusivt badeværelse i et enfamilieshus i Oberbayern

Kravet

  • Fuger der matcher den turkisfarvede glasmosaik i bruseområdet.
  • Fuger i antracit til gulvfliser af stentøj i storformat
  • Ét produktsystem til fliselægning i hele badeværelset

Vores løsninger

  • PCI Durapox Premium Multicolor specielt til overflader af høj kvalitet som glasmosaik – og i den helt rigtige turkis nuance. Praktisk for både håndværkere og bygherre: Fugemassen er smidig at indarbejde, nem at vaske af og rengøre.
  • PCI Colorcatch Nano gør farvevalget nemt: Den digitale farvelæser giver en præcis aflæsning af farvenuancen på glasmosaikprøven, og farveviften leverer farveværdien – også til silikonefugemassen PCI Silcofug Multicolor i nøjagtig samme farvenuance.
  • PCI Durapox Premium i antracit, den smidige fugemørtel til 90 x 90 cm store stentøjsfliser på gulvet

HISTORIEN
"Bygherren, der selv er fliselægger, ønskede at designe badeværelset i sit nye hjem som en wellness-oase med et helt personligt præg. Han valgte elegant glasmosaik til bruseområdet og ønskede nøjagtig samme nuance i turkis til fugerne. PCI Durapox Premium Multicolor gjorde dette muligt. Den nye epoxyharpiksfugemasse var netop kommet på markedet. I PCI Durapox Premiums farvespektrum fandt han en passende fuge i antracit til de 90 x 90 cm store gulvfliser af stentøj.

Bygherren anvendte udelukkende PCI-produkter til lægning og fugning. Han værdsætter produkter, der er godt afstemt efter hinanden. Takket være sin mangeårige erfaring ved han, at det er vejen til at opnå et fejlfrit og langtidsholdbart resultat!

ET ÆGTE BLIKFANG: GULDMOSAIKFACADE I NEUSS

Projektet
Guldmosaikfacade på erhvervsbygning i Neuss

Kravet

  • Lægning og fugning af 51.000 mosaikfliser i bladguld på en bygningsfacade

Vores løsninger

  • Til lægning af mosaikken anvendte håndværkerne den frost- og vejrbestandige reaktionsharpiksmørtel PCI Durapox NT plus. Klæbemidlets ekstremt høje vedhæftningstrækstyrke skal blandt andet forhindre, at de værdifulde mosaikker løsner sig fra underlaget.
  • For fugemørtlens vedkommende gjaldt det om at ramme den rigtige farvenuance. Fugerne har nemlig netop for denne usædvanlige bygning en afgørende indflydelse på facadens overordnede udseende og effekt. Valget faldt på PCI Durapox Premium Multicolor: Den epoxyharpiksfugemørtel, som PCI lancerede i begyndelsen af 2020, fås – som den første fugemørtel på markedet – i hundredvis af farver.
  • Udover det enorme udvalg af farver får PCI Durapox Premium Multicolor også høje point for sin brugervenlighed. Takket være dens smidige konsistens kan epoxyharpiksfugemørtlen forarbejdes lige så let som cementmørtel, med kun én hånd og uden specialværktøj. Også afvaskningsegenskaberne svarer til cementmørtel. I forbindelse med PCI Durapox Finish efterlades der intet restslør. Ved fugning af guldmosaikfliserne var det også vigtigt, at PCI Durapox Premium Multicolor kan forarbejdes ved lave temperaturer.

HISTORIEN
"Her er alt, der glimter, af guld: En bygherre i Neuss, Nordrhein-Westfalen, fik udsmykket facaden på en erhvervsbygning med 51.000 mosaikfliser i bladguld. En farvenuance af fugemørtlen PCI Durapox Premium Multicolor, der matchede mosaikkerne præcist, fuldendte det ekstravagante guldmosaik-look perfekt og gjorde det muligt at fuge selv ved lave temperaturer.

Ved indvielsen i maj 2020 gik der et sus gennem tilskuerne, da sløret faldt og afslørede erhvervsbygningens skinnende gyldne facade midt i gågaden i Neuss. De indbudte gæster, talrige forbipasserende samt presse og TV deltog i festen, som var arrangeret af indehaveren Georg Wentges på den røde løber foran bygningen. Den 80-årige indehaver forklarede, at han ønskede at efterlade byen et varigt minde, og han var tydeligvis tilfreds med den vellykkede guldfacade. På kun seks uger fik håndværkerne færdiggjort det usædvanlige fliselægningsprojekt. De 51.000 mosaikfliser i bladguld er beskyttet af glas fra genvundne italienske vinflasker. Dermed bliver det umuligt for tyveknægte at få fingre i guldet på mosaikstenene."